AFTER i Ljubljana – november 2011

Partnerne i EU-projektet AFTER har holdt møde i Ljubljana d. 22. og 23 november. Mødet blev afholdt med henblik på at gøre status og diskutere de vigtigste fremskridt siden AFTER kickoff-mødet i maj 2011 i Paris.

Mødedeltagerne drøftede i debatter og workshops gennemførelse af projektets vigtigste mål: at indsamle og vurdere innovative energibesparende tiltag, der er afprøvet de sidste fem år på tværs af den almene boligmasse i Europa.

Diskussionerne vedrørte både den fælles videnskabelige projektmetode og dens potentielle anvendelse af projektets partnere og øvrige almene boligorganisationer.

Et par måneder efter kick-off mødet, kan vi nu begynde at fremlægge vores første observationer.

Ljubljana-mødet bidrog til at understrege mangfoldigheden af energibesparende tiltag, der er indsamlet blandt de deltagende almene boligorganisationer.

En frodighed af innovationer, der fremhæver forskellige værktøjer, strategier og typer af investeringer samtidig med at disse mange energibesparende tiltag har givet et fælles arbejdssprog og evalueringsrammer for AFTER-deltagerne.

Workshoppen i Slovenien bekræftede således potentialet i administration, drift og vedligeholdelse for den totale energieffektivitet i almene boligbyggerier.

Denne relevans er dobbelt.
Først, det vil sige at handle på en vigtig målestok af boligmassen. Hvis de seneste lavenergi-bygninger og renoveringer især bekymring på 1 til 2% af den årlige boligmasse, forvaltning og vedligeholdelse vedrører alle bygningerne. At fokusere på disse praktiske værktøjer betyder, at hævde, at energieffektivitet ville ikke kun afhænge af ekstraordinære foranstaltninger vedrørende den mindste del af boligmassen. I stedet har hun til at investere den samlede bestand af en vigtig mangfoldighed af midler. Og at inddrage alle de sociale boligbyggeri interessenter: boligselskaber, lejere, varme leverandører mv

Den rolle, forvaltning og vedligeholdelse er også at give enkle løsninger som svar på den kollektive forventninger i energibesparelser.
Kommunikation om grønne bygninger behøver ikke at skjule mere standard foranstaltninger, som kunne forbedre med simple håndbevægelser virksomhederne og lejernes energistrategier. Det efter, at projektet ikke kun fokusere på billige løsninger. Det bekræfter, at en bæredygtig udvikling af den sociale boligmasse vil komme fra simple innovationer og nemme gevinster. Ifølge denne tilgang, sigter efter at reducere energiforbrug fra 3 til 7,5% på kort sigt.

EFTER workshop i Ljubljana gal det muligt at diskutere projektets metode og for bedre at definere sin forskning proces. Alle partnere vil snart mødes i Darmstadt marts 2012.

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>